2106BAR

Sint-Niklaas

Project

Nieuwbouw
Projectontwikkeling

Opdrachtgever

EDW invest bv

Jaar

2021

Residentie Royale

Een nieuw appartementsgebouw wordt opgetrokken na afbraak van twee bestaande gebouwen in de Parkstraat in Sint-Niklaas.

Rekening houdend met de orièˆntatie van het perceel worden de terrassen van alle appartementen voorzien langs de voorzijde van het gebouw. Door deze keuze wordt de gevel op een specifieke manier opgebouwd en ontstaat er een eerder open gevel waarbij de feitelijke gevel terugliggend tov de effectieve gevellijn wordt geplaatst.
De toelaatbare uitkraging van de voorgevel wordt vanaf de vloerplaat van de eerste verdieping toegepast. Aan de linkerzijde start deze echter tegen de voorgevellijn om aan de rechterzijde op maximale afstand (60cm) te eindigen. Door het alternerend naar buiten trekken van de borstweringen ter hoogte van de terrassen wordt een specifieke gevel bekomen waarbij het lijnenspel tussen de verschillende verdiepingen zorgt voor een dynamisch gegeven. De anders statische eenvoudige gevelcompositie krijgt hierdoor een speelser karakter.
Het toevoegen van het houten regelwerk, dat dienst doet als zonwering voor de terrassen, in de gevel draagt bij tot het dynamische en speelse karakter van de voorgevel en doorbreekt de strakke horizontaliteit van de uitkragende terrassen.

+
+
+
+
+
+