1601LAB

Berlare

Project

Nieuwbouw
Projectontwikkeling

Opdrachtgever

EDW Invest bvba

Jaar

2016

RESIDENTIE LAURIERBLAD

Toen ons gevraagd werd om het voormalige sterrenrestaurant 'Het Laurierblad' te herbestemmen ging dit toch even gepaard met een zekere druk op onze schouders.

Het gebouw, alsook de functie ervan, staat bekend in Berlare en omstreken. Dit gebouw aanpakken zou dus niet zonder slag of stoot gebeuren. Bij aanvang van ons onderzoek gingen we dan ook uit van een grondige renovatie van de bestaande gebouwen.

Spijtig genoeg kwamen we al zeer snel enkele onvermijdelijke obstakels tegen waardoor de enige conclusie was dat het gebouw niet echt te verbouwen was en plaats zou moeten maken voor een nieuw gebouw.

Het ontpitten van het binnengebied was een standpunt dat vanaf het begin van het ontwerp duidelijk werd. Het creƫren van een gemeenschappelijke binnentuin waar alle units rond georiƫnteerd worden, zou voor een grote meerwaarde zorgen in dit project. Dit werd dan ook ons uitgangspunt.

Verder werd er bijzondere aandacht gespendeerd aan de detaillering en in het bijzonder aan het detailleren van het gevelmetselwerkverband waardoor het gebouw een uniek karakter krijgt en de naam 'Residentie Het Laurierblad' met trots kan dragen.

+
+
+
+
+
+